A je tu Česká televize [ Přírodní zajímavost ]

A je tu Česká televize
Kameraman s biologem při práci, Vyškovec, červen 2006
12. červen 2006 s kouzlem odpovídajícímu tomuto datu v krajině Moravských Kopanic byl vybrán pro natáčení pořadu České televize Toulavá kamera. Pozici průvodce obsadil biolog a fotograf moravské krajiny Lubomír Pospěch, na straně druhé pozice v terénním landroveru přijali redaktor Milan Brauner a kameraman Michal Škoda z olomouckého pracoviště TV Morava.
Život orchidejí a lučních společenstev v přírodní rezervaci Hutě a Pod Hribovňou, stopami naučné stezky Okolo Hrozenka, panorama horských údolí s horénkou Chabovou, Kykulou i Velkého Lopeníka, povídání o péči o orchidejové louky, o životě vzácných obyvatel rostlinné i živočišné říše pěnovcových pramenišť i jejich snadné zranitelnosti... Také o krajině, kterou po staletí s velkou námahou, ale s pokorou utvářel kopanický hospodář. A připravený scénář začal přetékat dalšími obrazy z našich hor.
Na horské chatě JANA pod Mikulčiným vrchem poslední záběry v expozici Bohyně na Kopanicích i výstavě krajinářské fotografie Bílých Karpat dnešního průvodce Toulavé kamery. Nakonec přiložená fotogalerie tento den přibližuje.
Vysílání Bílých Karpat v pořadu Toulavá kamera České televize - neděle 2. července 2006 od 10.00 hod na ČT 1 a v reprize 5. července ve 12.05 hod. na téže stanici.
Další téma pro Toulavou kameru již připravujeme.

Kontakt :
RNDr. Lubomír POSPĚCH
Uh.Brod, tel. 572 634533
e-mail : lpospech@yahoo.com
A je tu Česká televize

UMÍSTĚNÍ

AKTUALIZACE: Lubomír Pospěch. (sam. biolog) org. 56, 02.02.2007 v 10:24 hodin